Tagtik

"Regen houdt meer mensen thuis dan terrorisme"

De Brusselse kerstmarkt, officeel bekend als 'Winterpret', had er vorig jaar een succeseditie opzitten. Zowel op het vlak van veiligheid, als financiën, hebben ze er een succes van gemaakt, desondanks de verlammende terreurdreiging.

Winterpret lokte vorig jaar maar liefst 2.46 miljoen bezoekers naar de Belgische hoofdstad. Dat is zelfs een miljoen meer dan de twee jaar voordien. De aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, heeft dus vorig jaar geen impact gehad op het kerstgebeuren in Brussel. Ook bleef het aantal incidenten op en rond de kerstmarkt in Brussel beperkt.

Dit jaar verloopt de opkomst eerder stroever. Daar hebben de weersomstandigheden veel mee te maken, vertellen standhouders. "Het is amper droog geweest in Brussel en dan vooral in de weekends was het dikwijls heel nat. De regen houdt de mensen meer thuis dan de terroristen. Veel handelaars hopen samen met mij dan het eens een week droog blijft. Vooral de twee weken tijdens de kerstvakantie zijn belangrijk. Dan hopen we goed te maken wat we de afgelopen weken gemist hebben", blikken de standhouders hoopvol vooruit naar de start van de kerstvakantie.

Het dreigingsniveau staat in België nog steeds op drie, waardoor de ordediensten nog steeds sterk aanwezig zijn op en rond de Brusselse kerstmarkt. "We hebben in samenwerking met de organisator obstakels geplaatst zodat er geen voertuigen de Kerstmarkt kunnen op rijden", stelt politiewoordvoerster Van De Keere gerust. Winterpret duurt tot en met oudejaarsavond.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren