Tagtik

Regering versterkt war on drugs

De federale regering controleert dit jaar dubieuze winkels in de Belgische grootsteden extra aandachtig in de strijd tegen sociale fraude. De strijd tegen deze sociale fraude werpt zijn vruchten af en bracht vorig jaar nog 266 miljoen euro op. Dit bedrag is een record. Dat maakte staatssecrectaris voor sociale zaken Philippe De Backer (Open Vld) bekend in het VTM-nieuws.

Nadat de regering eerder al de controles in de transport- en bouwsector opdreef, volgen nu dubieuze winkels in grootsteden.

"De vorige regering had op het einde 130 miljoen euro opgehaald. Wij hebben nu een verdubbeling met 266 miljoen euro. Dat wilt zeggen dat we die strijd echt hebben opgevoerd. We hebben een hervorming van de inspectiediensten gedaan. Heel Europa komt nu bij ons kijken hoe wij die strijd aan het voeren zijn", klinkt De Backer daadkrachtig bij VTM.

Er zijn nog te veel winkels in grote steden waar het personeel in het zwart werkt, waar geld wit gewassen wordt of waar geen btw wordt aangerekend, oordeelt de regering. Daarom trekt het de controles op om hier komaf mee te maken en indien nodig deze dubieuze winkels te sluiten. "We proberen die zwartgeldcircuits die gelinkt zijn aan drugs op deze manier stil te leggen", klinkt het bij de staatssecretaris.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren