Tagtik

Revaliderende man sterft bij woningbrand

In een woning langs de Nieuwbaan in Sint-Katherina-Lombeek woedde dinsdagochtend een korte maar hevige brand. De 55-jarige Geert V.R is daarbij om het leven gekomen.

Het slachtoffer woonde nog maar enkele maanden alleen in Sint-Katherina-Lombeek, nadat hij maandenlang revalideerde in Inkendaal te Vlezenbeek. Een Brusselse taxichauffeur die Geert goed kent, merkte de brand op toen hij dinsdagvoormiddag langs de woning reed.

"Toen de taxichauffeur aankwam, merkte hij in eerste instantie ook niks verdacht. Maar toen hij de voordeur open duwde, kwam de rook hem tegemoet. Geerts voordeur ging niet meer op slot sinds hij onwel geworden was en de ambulanciers het slot eruit hadden gehaald. De taxichauffeur trok de deur terug dicht nadat hij de rook had opgemerkt en alarmeerde de hulpdiensten", vertelt buurman Joseph die zelf niets van de brand merkte omdat de wind in de andere richting blies.

De Civiele Bescherming van Liedekerke en enkele ploegen van Brandweerzone Vlaams-Brabant West waren snel ter plaatse. Ze kregen de brand gauw onder controle, maar hij moet heel hevig gewoed hebben want voor het 55-jarige slachtoffer kwam alle hulp te laat. "Volgens de branddeskundige gaat het om een accidentele brand die vermoedelijk in de zetel ontstaan is door een sigaret en dan uitbreidde naar andere goederen in het huis", communiceert Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren