Tagtik

"Riot-gun om loslopende honden af te knallen"

"Kan ik tegen volgend weekend een riot-gun (met munitie) lenen om eindelijk een deftig statement te maken tegenover de ongeletterde en onbeschofte hondenbezitters?". Deze beeldspraak gebruikt Stefaan Brinckman, Natuurpunt Knokke-Heist-voorzitter, in een cynische mail aan de voltallige milieuraad om een groot probleem in zijn gemeente aan te kaarten.

De zware woorden die hij gebruikte, hebben alvast indruk gemaakt, ook bij burgemeester Leopold Lippens. Brinckman stuurde deze mail nadat hij in het Zwin en de Polders verschillende keren verbaal belaagd werd door hondenbaasjes die hun hond niet aan de leiband hielden. Dit is echter wel verplicht en daar probeerde de voorzitter van de plaatselijke Natuurpunt-afdeling de hondenbaasjes vriendelijk attent op te maken.

"Ik vind dat Brinckman een zeer eigenaardige mening heeft die niet door de beugel kan. In tijden van terreurdreiging, dreigen om mensen en dieren af te schieten, is absoluut onaanvaardbaar", reageerde de burgemeester die deze mail die van mei dateert, pas deze week onder zijn neus kreeg.

Toch lijkt Brinckman zijn doel te hebben bereikt. "Natuurlijk was die mail cynisch en bedoeld om de mensen van de milieuraad eens wakker te schudden. Nu hebben ze het tenminste gelezen. Jammer dat je daar eerst zo’n bewoordingen voor moet gebruiken", reageert hij in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren