Tagtik

Rode Duivels dribbelen fiscus

De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) is er niet in geslaagd om de belastingconstructies van o.a. Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois, Divock Origi en Kevin Mirallas volledig bloot te leggen. De BBI sluit dan ook het onderzoek af met duivels schaamrood op de wangen.

De fiscus was een onderzoek gestart nadat bekend raakte dat verschillende spelers van de Belgische nationale ploeg aan belastingontwijking deden. De Duivels brachten hun portretrechten onder in een vennootschap in Luxemburg waardoor ze veel minder belastingen moeten betalen. Zo zouden ze in België voor elke 100.000 euro die ze ontvangen, maar liefst 34.000 euro moeten afstaan aan de fiscus. Dankzij de constructie in Luxemburg is dat maar 4.000 euro.

Francis Adyns van de FOD Financiën bevestigt dat het onderzoek naar de Duivels afgesloten werd. "Zowel voor de vennootschapsbelasting als voor de personenbelasting is een aanknopingspunt met België noodzakelijk", zegt Adyns dinsdag in De Standaard. "Bedrijven moeten hun zetel in België hebben, 'natuurlijke personen' moeten als rijksinwoner ingeschreven staan en hier hun feitelijke woonplaats hebben. De betrokken vennootschappen zijn gevestigd in het buitenland. En de voetballers wonen en werken in het buitenland."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren