Tagtik

Roversbendes bestelen reizigers aan Brussels Noordstation

Vorig jaar al kampte het Brusselse Noordstation met een ware diefstallenplaag. Maar liefst 200 mensen deden in 2017 aangiften van diefstal in of rond het Noordstation. In realiteit zijn het er echter nog veel meer. Het probleem lijkt niet op te lossen want de afgelopen maanden steeg het aantal diefstallen, en vooral bagagediefstallen, aan het Noordstation nog exponentieel.

Voor de zomer kaartte Flixbus, wiens bussen aan Brussel-Noord vertrekken richting andere Europese steden, het probleem aan. Sindsdien is er echter geen verbetering merkbaar. Dagelijks wordt de bagage van reizigers gestolen terwijl ze op de bus staan te wachten. De meeste feiten gebeurden de afgelopen weken aan de stopplaats van Flixbussen, naast het Noordstation.

"Groepen criminelen staan ons op te wachten om busreizigers te beroven en bagage te jatten", klinkt het bij een Nederlandse buschauffeur van Flixbus. "Meerdere keren per week maak ik er bedreigende dingen mee: geweld, intimidatie, messen die getrokken worden, ruzies, diefstal...", gaat Ron Weerman uit Lelystad (28) verder in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren