Tagtik

Sabbatjaar voor Van Aert?

Wout Van Aert weet niet voor welke ploeg hij volgend jaar zal rijden. Vanaf 2020 heeft hij een overeenkomst met het Nederlandse Jumbo. Veranda's Willems, zijn huidige sponsor, stopt eind dit jaar, en dus is ploegmanager Nick Nuyens van Sniper Cycling op zoek naar een andere ploeg om mee samen te werken.

Onderhandelingen tussen Sniper Cycling en de Ierse procontinentale wielerploeg Aqua Blue Sports liepen op niets uit. Dinsdag schrijven de kranten dat Nuyens nu praat met Team Roompot om zijn team een doorstart te laten maken in 2019.

Alleen als Nuyens geen sponsor vindt en Sniper Cycling dus ophoudt te bestaan, zou Van Aert al vanaf volgend seizoen voor Jumbo kunnen rijden.

De wereldkampioen veldrijden zit duidelijk verveeld met het verhaal. "Communicatie is de essentie van een goede samenwerking. Iedereen valt uit de lucht en steeds ben ik degene die men aanspreekt zonder dat ik zelf van iets weet. Ze verwachten prestaties van mij, maar volgend jaar op deze manier?", zo tweet hij dinsdagochtend. "Sabbatjaar?", zo voegt hij er nog ironisch aan toe, want het laatste woord wordt gevolgd door een knipogende emoji.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren