Tagtik

Salah Abdeslam met VIP-helikopter naar proces

Salah Abdeslam, de terrorist die een belangrijke rol speelde in de aanslagen van Parijs en die opgroeide en verbleef in Molenbeek, wordt in België vervolgd voor zijn aandeel in een schietpartij die dateert van maart 2016 en plaatsvond in Vorst.
Toen verstopte Abdeslam zich in een appartement in de Driessstraat en zou hij naar agenten geschoten hebben. Voor deze feiten moet hij zich weldra verantwoorden in de correctionele rechtbank van Brussel.

De strengst bewaakte gevangene van Frankrijk wil zijn proces van 18 tot 22 december persoonlijk bijwonen in België. De Belgische en Franse autoriteiten hebben zijn aanvraag aanvaard en keurden zijn aanwezigheid goed. Om dit proces bij te wonen zal Abdeslam moeten ondergebracht worden in een zwaarbewaakte gevangenis. De gevangenis van Brugge is de enige Belgische gevangenis die dergelijke zware jongens de baas kan. Abdeslam verbleef eerder al in Brugge en de Belgische justitie wil dit liever niet meer zien gebeuren. Mehdi Nemouche, de man die een terreuraanslag pleegde aan het joods museum in Brussel, schreeuwde toen immers van zijn cel naar de cel van Abdeslam dat hij niet meer met de politie mocht praten.

De Belgische en Franse autoriteiten hebben dan ook een oplossing gevonden waardoor Abdeslam niet meer in Brugge moet verblijven. De terrorist zal dagelijks van de Franse gevangenis van Fleury-Mérogis naar het Brusselse justitiepaleis overgebracht worden per helikopter.

(Skwadra and FvE by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren