Tagtik

Salvador Sobral zingt opnieuw

De Portugese nachtegaal Salvador Sobral, die op het prestigieuze Eurovisiesongfestival heel Europa wist in te pakken met zijn breekbare en oprechte nummer 'Amar pelos dois', maakte in september bekend dat hij zijn zangcarrière noodgedwongen moest onderbreken. Door zware gezondheidsproblemen kon de Portugees immers niet meer optreden. Op 8 september gaf Sobral een laatste emotioneel optreden. "Het is geen geheim dat mijn gezondheid fragiel is. Ik heb een probleem en ik moet genezen. Ik zal beter worden, ik weet alleen niet wanneer", zei Sobral toen.

In december onderging Sobral een harttransplantatie. Het lichaam van de Portugese zanger leek het nieuwe hart goed te aanvaarden. De twee eerste weken na de transplantatie was zijn toestand precair. "Zijn herstel zal zeker nog enkele maanden in beslag nemen", benadrukte de chirurg die hem opereerde. Als klap op de vuurpijl werd rond kerst nierfalen vastgesteld, waardoor Sobral opnieuw in het ziekenhuis werd opgenomen.

Twee maanden na zijn harttransplantatie komt er echter goed nieuws uit Portugal: Salvador Sobral zingt weer! De Portugese zanger deelde op zijn Facebookpagina een video waarin hij van achter zijn piano het nummer 'Landslide' van Fleetwood Mac zingt. "Want ik miste het om muziek voor jullie te maken", schrijft de blije Portugees.

Sobral heeft zichzelf als doel gesteld om de komende maanden hard te werken tijdens zijn revalidatie zodat hij in mei op het Eurovisiesongfestival in Lissabon zijn winnende song nogmaals kan brengen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren