Tagtik

Scheiding? Een gratis app regelt alles!

Een scheiding verloopt vaak moeizaam. Het hoederecht over de kinderen brengt een pas gescheiden koppel vaak lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank. Wanneer beide partners onderling nog willen afspreken, maar de communicatie sinds de scheiding moeizaam verloopt, kan een gratis app vanaf nu soelaas bieden.

Aangezien in België één huwelijk op drie op de klippen loopt, vonden onderzoekers van de Universiteit Antwerpen dat er nood was aan een app om de communicatie tussen voormalige partners te verbeteren.

Om ouders en kinderen na een echtscheiding beter te laten communiceren met elkaar, ontwikkelden onderzoekers van de Universiteit Antwerpen de applicatie KiT (Keep in Touch).  Deze gratis app wil ervoor zorgen dat kinderen en gescheiden ouders hun leven praktisch beter kunnen organiseren.

"KiT bevat verscheidene functies. Zo is er de kalender waarin de ex-partners en de kinderen afspraken kunnen toevoegen, voor zichzelf of voor een ander gezinslid. In één oogopslag wordt ieders planning duidelijk: van doktersafspraken over vakantieregeling tot sportwedstrijden. Het prikbord maakt het makkelijk om berichten en foto’s met elkaar te delen, zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt in het leven van de anderen", vertelt onderzoeker Kim Bastaits (UAntwerpen), die mee de app ontwikkelde, bij VRT NWS.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren