Tagtik

Schepen officieel verdacht van medeplichtigheid

De 38-jarige Lommelse schepen Anick Berghmans wordt officieel verdacht van medeplichtigheid aan de plofkraak in haar thuisgemeente Lommel. De Audi die in haar tuin verstopt staat, werd immers door gangsters gebruikt voor de plofkraak in Lommel. Daar is het gerecht nu zeker van. Ook werden enkele besmeurde geldbiljetten in de wagen gevonden. De SP.A-schepen werd woensdag wel opnieuw vrijgelaten.

Anick Berghmans, de 38-jarige schepen van Evenementen, Dierenwelzijn en Kinderwelzijn voor SP.A in Lommel, werd de hele woensdag verhoord door de onderzoeksrechter voor haar rol in de recente golf van plofkraken in België. Achter haar huis werd immers onder een zeil een Audi met Nederlandse nummerplaat aangetroffen. Die zou gebruikt zijn bij de plofkraken, zo meldde De Standaard.

Anick Berghmans werd bekend als deelneemster aan Big Brother en als zangeres van de Ketnetband. Ook haar vriend werd opgepakt, maar ook die is ondertussen vrijgelaten en schreeuwt zijn onschuld uit.

De speurders hopen meer te weten te komen over de plofkraken van de voorbije weken in Tielt-Winge, Kinrooi, Buggenhout, Boechout, Lummen en Lommel. De plofkraak in Seneffe in Henegouwen zou het werk zijn van copycats.

Omdat getuigen van de plofkraken de criminelen hoorden praten met een Nederlands accent, wordt gedacht dat de bende opereert vanuit Nederland.

De Lommelse schepen zou fysiek zelf niet betrokken zijn bij de plofkraak in Lommel, maar werd wel officieel in verdenking van medeplichtigheid gesteld.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: VRT, Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren