Tagtik

Schutter richt bloedbad aan in Californische nachtclub

Eén of meerdere voorlopig nog niet geïdentificeerde mannen zijn woensdagavond lokale tijd een nachtclub in de Californische stad Thousand Oaks binnengestapt en hebben er het vuur geopend.

Schutter gedood

Volgens getuigen heeft een man meer dan dertig schoten afgevuurd. De politie vreest dan ook voor heel wat slachtoffers. Dat meldt de lokale krant Ventura County Star. De politie was lange tijd op zoek naar de schutter. Volgens de laatste berichten van de afgevaardigde van de sheriff Eric Buschow zou de schutter dood in het pand gevonden zijn. Volgens getuigen had de schutter een baard en droeg hij een bril. Toen hij het pand gewapend binnenstapte, droeg hij een hoed en een zwarte jas. De schietpartij vond plaats in de Californische bar "Borderline Bar & Grill". Op beelden die op de Amerikaanse televisie uitgezonden worden, zijn ordetroepen te zien die meerdere gewonden verzorgen.

Meerdere doden, minstens 11 gewonden

Volgens de laatste berichten zouden er al zeker elf mensen gewond geraakt zijn. Bij de gewonden zit al zeker één agent. Dat berichtte Garo Kuredjian, sheriff van Ventura County zonet op een persconferentie. Dit cijfer kan echter nog oplopen aangezien de ordediensten nog geen volledig overzicht hebben op het bloedbad dat de schutter of meerdere schutters aanrichtten in de Californische bar. Op het moment van de schietpartij waren er nog honderden feestvierders in de nachtclub. Ook zouden er verschillende mensen de schietpartij niet overleefd hebben. Een precies aantal doden en hun identiteit is nog niet gecommuniceerd. Getuigen bevestigen echter het spijtige nieuws dat er heel wat mensen doodgeschoten zijn in de volle nachtclub.

Ooggetuige vertelt

"Ik stond bij de voordeur en ik was met mijn stiefvader aan het praten, toen ik plots verschillende zware knallen hoorde. Ik viel op de grond ik keek omhoog en zag een bewaker doodgaan. Ik zag hem neergeschoten worden, dus ik vermoed dat hij stierf. De schutter gooide overal rookgranaten. Ik zag hem naar de achterkant van de kassa wijzen ... en hij bleef maar schieten. Ik rende vervolgens vliegensvlug de voordeur uit," vertelt een getuige in shock bij ABC.

(Skwadra by Tagtik/Source: ABC - Ventura County Star/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren