Tagtik

Securitas bewaakt hoofdkantoor Antwerpse politie

Een primeur voor België: niet de politie zelf, maar een bewakingsfirma zal vanaf 1 september het hoofdkantoor van de lokale politie van Antwerpen aan de Noorderlaan bewaken en beveiligen. Securitas heeft de Europese aanbesteding binnengehaald die daarvoor was uitgeschreven, zo schrijft GvA.

"Vanaf zaterdag 1 september zal het politiekantoor aan de Noorderlaan toegankelijk zijn als onthaalkantoor", aldus de Antwerpse politie bij de krant. "Antwerpenaren en bezoekers zullen er op elk moment van de dag terecht kunnen om aangifte te doen, met of zonder afspraak."

Bezoekers zullen dus 24 uur per dag en 7 dagen per week terechtkunnen in het kantoor aan de Noorderlaan. "Zo kunnen de politiemensen zich concentreren op hun kerntaken", zo zegt de politie nog.

Het contract van Securitas met de Antwerpse politie loopt 7,5 jaar. Volgens dat contract zal de stad Antwerpen ook een beroep kunnen doen op Securitas voor andere tijdelijke of permanente beveiligingsoplossingen en alle andere diensten die de firma aanbiedt.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren