Tagtik

Serena Williams draagt verloren finale op aan...

De Amerikaanse tennisspeelster Serena Williams stond amper tien maanden nadat ze haar eerste kind op de wereld zette in de finale van het Grand Slam-tornooi in Wimbledon. Ook al verloor ze van de zes jaar jongere Duitse Angelique Kerber, toch blijft dit een ontzettend sterke prestatie.

Op de persconferentie na de wedstrijd greep Williams het moment om moeders over de hele wereld een hart onder de riem te steken. "Ik ben geen supermama, ik ben gewoon mezelf. Aan alle mama's: ik heb deze wedstrijd voor jullie gespeeld en ik heb mijn best gedaan. Ik voel de behoefte om dit jullie te zeggen. Ik heb heel hard moeten knokken de afgelopen maanden, maar het is wel gelukt. En als het mij lukt, moet het andere mama's ook lukken", zegt Serena Williams.

In september 2017 beviel Serena van dochtertje Olympia. Het moederschap combineren met een topsportcarrière is zeker niet gemakkelijk, geeft ze toe. "Olympia zal altijd op nummer één staan. Tijd doorbrengen met haar is prioriteit. Maar ik schuif met mijn agenda zodat het lukt om alles te combineren en tijd vrij te maken. 's Morgens trainen, 's middags bij haar zijn. Ik ben niet de hele dag bij haar maar wel een groot deel ervan."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren