Tagtik

Slachtoffer blijkt dader partnergeweld te zijn

Als een wolf in schaapskleren, zo zat kan je het optreden van Peter Van Uden in een thema-aflevering van Gert Late Night over partnergeweld misschien nog het best beschrijven. Televisie kijkend Vlaanderen was zwaar aangedaan door de moedige getuigenis van Peter Van Uden die beweerde fysiek mishandeld te zijn door zijn vrouwelijke partner. Naar aanleiding van #OokMannenMakenHetMee, een campagne van de progressieve vrouwenbeweging Zij-kant, was hij te gast in het VTM-nieuws en Gert Late Night op Vier.

"Ik heb het ongeluk gehad verliefd te worden op een vrouw die dominant, manipulatief, heel narcistisch en gewelddadig was. Op een avond sleurde ze me van de trap. Na de tweede keer dat ze geweld had gebruikt, ging ik naar de politie, maar daar word je als man vierkant uitgelachen", getuigde de 54-jarige man voor de televisiecamera's.

Maandag lekte plots uit dat deze man enkele jaren geleden zelf veroordeeld was als dader van partnergeweld. Zijn ex-vrouw overweegt dan ook een klacht wegens belaging, zegt ze in Het Laatste Nieuws. "Het is onbegrijpelijk dat men zo iemand opvoert, zonder zijn achtergrond te controleren. Het is overduidelijk dat hij dit gedaan heeft om mijn cliënte opnieuw te treffen", zegt haar advocaat Walter Damen.

Vzw Zij-kant zit enorm verveeld met de zaak, nu het slachtoffer van partnergeweld eigenlijk een dader blijkt te zijn. "Dit is heel kwalijk voor onze boodschap. We vrezen dat dit de drempel voor mannen om te getuigen over partnergeweld, nu nog groter wordt", zegt Vera Claes, nationaal secretaris van Zij-kant.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Vier)

Ook dit kan u interesseren