Tagtik

Slachtoffer Zaventem nog altijd in ziekenhuis

Karen Northshield wou op 22 maart 2016 vanuit Zaventem vertrekken naar de Verenigde Staten, maar zij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Twee jaar na de terreurdaad ligt zij nog altijd in het ziekenhuis, als laatste slachtoffer.

"Ik heb nog altijd een infectie in mijn bot", zo vertelt de Belgisch-Amerikaanse bij de VRT. "De dokters blijven hopen dat ze het ooit kunnen bestrijden. Maar het is een uniek geval, zeggen ze. En die infectie is de grootste reden waarom ik nog in het ziekenhuis lig."

Met de gevolgen van de aanslag zal ze moeten blijven leven: ze heeft gehoorverlies en tinitus en ze verloor haar maag, een stuk van haar heup en door de bom ontplofte haar hele linkerbeen.

Woensdag, een dag voor de herdenking, kreeg ze in het ziekenhuis bezoek van de koning en de koningin. Voor de overheid heeft ze weinig goede woorden over: "Geen mens van de overheid, geen politicus heeft mij uit vrije wil een bezoek gebracht. De premier is gekomen, maar pas nadat ik hem heb uitgenodigd. En ik heb er spijt van want hij zei dat hij niets voor mij kon doen."

Donderdagavond is in Terzake op Canvas een interview te zien met het allerlaatste slachtoffer van de terroristische aanslag dat twee jaar na datum nog altijd in het ziekenhuis ligt.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren