Tagtik

Sluwe agent naait dronken vrouw

Een Brusselse agent is zijn boekje te buiten gegaan. Hij verplichtte een 21-jarige dronken vrouw immers om achter het stuur van haar wagen plaats te nemen.

De 21-jarige jongedame verliet rond 3.00 uur 's nachts een Brusselse discotheek om een paar spullen uit haar auto te halen. De twintiger had te veel gedronken en wou daarom een taxi bellen om thuis te geraken. Dat was echter zonder een overijverige agent gerekend!

De agent zei tegen de dronken dame dat ze haar auto moest verplaatsen omdat deze anders weggetakeld zou worden en daar bovenop zou ze een zware boete krijgen. Dat zegt advocaat Christophe Redko in Het Laatste Nieuws.

De vrouw gehoorzaamde, maar zodra ze achter het stuur zat, liet de agent haar een alcoholtest afleggen. Uiteraard blies de 21-jarige jongedame positief. De agent trok haar rijbewijs in en de politierechter legde haar vervolgens een monsterboete van 1.800 euro en een rijverbod van drie maanden op.

Aangezien de dame eigenlijk helemaal niet met de wagen wou rijden en de verstandige keuze wou maken om met een taxi naar huis te gaan, vocht ze de veroordeling aan. De 21-jarige jongedame kreeg vrijdag gelijk van de politierechter aangezien deze oordeelde dat de agent zijn macht wel degelijk misbruikte. De vrouw hoeft de boete niet te betalen en ook het rijverbod vervalt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren