Tagtik

Snelwegparking Groot-Bijgaarden sluit 's nachts

De burgemeesters van Dilbeek en Asse hebben beslist om de snelwegparking van Groot-Bijgaarden langs de E40 richting Gent vanaf nu te sluiten voor vrachtwagens tussen 22.00 uur en 6.00 uur. Deze maatregel geldt alvast voor de komende drie maanden en komt er na het recentste incident van vorige week toen een groep migranten en een politiepatrouille er met elkaar op de vuist gingen.

Na deze drie maanden moet de parking voor vrachtwagens even goed beveiligd zijn als die in Wetteren en West-Vlaanderen. De werken starten in februari. De snelwegparking van Groot-Bijgaarden wordt al even gezien als de zwakke plek langs de E40. Mensensmokkelaars maken daar al lange tijd handig gebruik van.

Beroepsvereniging Transport & Logistiek Vlaanderen (TLV) is niet te spreken over de beslissing om de snelwegparking in Groot-Bijgaarden drie maanden lang 's nachts te sluiten voor vrachtwagens. Zij zijn van oordeel dat het probleem op deze manier enkel verlegd wordt. Ook zal dit volgens TLV leiden tot capaciteitsproblemen, met nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren