Tagtik

Stad start met fouillage in seksbos

De buurtbewoners van bos 'De Libel' in het stadsgroen 'De Marionetten' in Kortrijk zijn het meer dan zat dat hun plekje natuur voortdurend gebruikt wordt om de liefde te bedrijven. De stad Kortrijk heeft daarover samengezeten en komt nu met enkele opvallende maatregelen voor de dag.

"De Libel is toegankelijk vanaf de Shell-parking langs de E17. De bosjes in de dichte omgeving van de parking zijn een aantrekkingspool voor personen die losse seksuele contacten zoeken op het publiek domein. De groenzone verloedert door achtergelaten afval. Er heerst een onveiligheidsgevoel bij de buurtbewoners die de plek liever vermijden. Maar het is heel moeilijk om feiten vast te stellen. De politie moet de overtreders op heterdaad betrappen en dat is niet evident. Daarom ondernemen de stad en politie nu actie", redeneert Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bij Het Nieuwsblad.

Voortaan mag de politie elke bezoeker van De Libel zijn of haar identiteitskaart vragen én tevens fouilleren. Wie de paden verlaat in het bos, riskeert een boete van 350 euro.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren