Tagtik

Stalker bouwt huis vlak naast slachtoffer

Een man uit het West-Vlaamse Zonnebeke bouwde een niewe woning op 300 meter van de vrouw die hij al jarenlang hardnekkig stalkt. Nu de man veroordeeld werd tot 14 maanden voorwaardelijk, zit hij met een vervelend probleem: door een contactverbod van 650 meter, mag hij zijn eigen woning niet in.

Marc D. uit Zonne­beke werd al in 2006 een eerste keer veroordeeld voor het stalken en belagen van de zus van een schepen uit Staden. Zo achtervolgde hij haar, reed hij haar klem, hij verschanste zich in de struiken aan haar huis, stuurde vriendschapsverzoeken via Facebook naar haar familieleden ... De rechter in Ieper toonde gisteren dan ook geen begrip voor de jarenlange praktijken van de stalker.

"Deze man is een van de hardnekkigste stalkers die ik al gezien heb", zei de Openbare Aanklager vorige week nog. Als klap op de vuurpijl kocht hij een stuk bouwgrond op amper 300 meter van zijn slachtoffer.

De rechter in Ieper veroordeelde Marc D. uit Zonnebeke gisteren tot veertien maanden voorwaardelijk, een boete van 900 euro én legde hem een contactverbod op. Hierdoor mag hij zich niet binnen de 650 meter van zijn slachtoffer begeven. Pittig detail: hierdoor kan hij zijn eigen woning, die hij bewust vlak bij het slachtoffer kocht, niet meer betreden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren