Tagtik

Stalker Laura Lynn krijgt nog een kans

Het Gentse hof van beroep gunt de 42-jarige Pascal V. uit Poperinge, die zangeres Laura Lynn stalkt, nog een allerlaatste kans om uit de gevangenis te blijven. Al verschillende jaren valt de man Laura Lynn en haar entourage lastig met vulgaire berichten.

Pascal V. uit Poperinge is helemaal geen onbekende bij het gerecht. Zo werd hij al twee keer eerder veroordeeld en kreeg hij in 2014 al een jaar met uitstel voor de aanranding van zijn dochtertje en voor het lastigvallen van de lokale politie met nutteloze telefoontjes. In 2015 kreeg de man een veroordeling van drie maanden met uitstel omdat hij aan het bushokje op de Grote Markt in Poperinge zijn geslachtsdeel uit zijn broek had gehaald. Ook werd hij veroordeeld voor de stalking van drie slachtoffers naar wie hij 199 berichtjes had gestuurd, waaronder verschillende doodsbedreigingen.

Na zijn laatste veroordeling begon hij zijn pijlen op Laura Lynn te richten en begon de zangeres, haar moeder die de fanclub beheert en haar echtgenoot vulgaire berichten en leugens te sturen.

De 42-jarige man kreeg deze week van het Gentse hof van beroep nog een laatste kans. Volgens zijn advocaat is de man zwakbegaafd en heeft hij een IQ van 66. Net daarom zou de gevangenis geen oplossing voor hem zijn, redeneert de advocaat. Het hof veroordeelde de man tot drie jaar met uitstel en legde hem strenge voorwaarden op. Zo moet Pascal V. uit Poperige zich psychisch laten begeleiden, mag hij geen alcohol meer drinken en mag hij geen contact meer hebben met Laura Lynn en haar entourage. Als hij zijn voorwaarden schendt, vliegt hij in de cel en moet hij zijn drie jaar voor de stalking van de schlagerkoningin, maar ook twee eerdere veroordelingen van een jaar en drie maanden, alsnog uitzitten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren