Tagtik

Stalker Sven Mary moet naar gevangenis

Vandaag werd een man die strafpleiter Sven Mary maandenlang had gestalkt, veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden.

In 2013 kreeg advocaat Sven Mary mails toegestuurd die gevuld waren met beledigingen. Toen de man ook liet weten dat hij wist waar Mary's kinderen naar school gingen legde de advocaat een klacht neer bij de politie.

De stalker registreerde meerdere internet-domeinnamen met Mary's naam. Hierop plaatste hij valse quotes en trachtte de strafpleiter in een slecht daglicht te stellen. Ook maakte hij een vals Twitterprofiel waarna hij de advocaat trachtte af te persen.

Door het inschakelen van een ethische hacker slaagde Sven Mary erin de stalker te identificeren. Het gaat om een Belgische man die in Duitsland woont. De man was reeds gekend voor gelijkaardige feiten. In het verleden werd hij reeds veroordeeld voor meerdere feiten, alles bij elkaar goed voor 85 maanden cel.

Ditmaal sprak de rechtbank een onmiddellijke aanhouding uit tegen de man, en een effectieve gevangenisstraf van 20 maanden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren