Tagtik

Steeds meer toekomst voor Vermaelen bij Barça

Trainer Ernesto Valverde heeft altijd vertrouwen gehad in Thomas Vermaelen. De Rode Duivel beschaamde dat vertrouwen niet toen hij vorige week tegen Valencia de geschorste Piqué moest vervangen. Afgelopen weekend moest Vermaelen tegen Celta invallen toen Samuel Umtiti zich blesseerde. De Fransman is twee maanden out met een hamstringblessure.

Met ook Javier Mascherano in de lappenmand komen er belangrijke weken aan voor Vermaelen: hij moet samen met Piqué het centrale duo vormen achterin tegen Sporting Lissabon in de Champions League en tegen Villarreal, Deportivo La Coruna en Real Madrid in La Liga.

Mascherano, die eind juni 2018 einde contract is bij Barça, zou volgens de Catalaanse sportkranten, de club hebben laten weten dat hij in januari wil vertrekken: op 33-jarige leeftijd wil hij nog een lucratieve transfer doen naar China, de Verenigde Staten of het Midden-Oosten.

Als de Argentijn vertrekt, verliest Valverde een verdedigende pion. Het verkleint de kans dat Barcelona deze winter Thomas Vermaelen laat vertrekken voor een nieuwe huurbeurt waar hij speelminuten moet verzamelen met het oog op het WK in Rusland van volgende zomer.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren