Tagtik

Storm: boom valt op volle schoolbus

De FOD Binnenlandse Zaken activeerde afgelopen nacht het noodnummer 1722, het nummer om schade en wateroverlast te melden. Het KMI heeft immers code oranje afgekondigd, met mogelijke rukwinden tussen 90 en 105 kilometer per uur. Sinds 6.00 uur vanochtend geldt code oranje in heel België, behalve in Vlaams-Brabant.

"De brandweer doet al het mogelijke om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn", aldus de FOD. Wie zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt, kan ook altijd terecht op het nummer 112.

Het noodweer zorgt voor verkeersoverlast. Zo staat er op de E313 in Herentals sinds donderdagochtend al een lange file door wateroverlast. De weg is intussen al vrijgemaakt, maar omrijden wordt nog steeds aangeraden. Op de E40 is dan weer heel wat hinder ontstaan door een omgevallen boom. Richting Gent ondervindt het verkeer hinder.

In het Antwerpse Kontich is deze voormiddag een boom omgewaaid en terecht gekomen op een volle schoolbus. De vijftien kinderen die op dat moment in de bus zaten, raakten niet gewond, maar waren wel onder de indruk van het voorval.

Heel wat parken en bossen werden woensdagavond al preventief gesloten. Omdat er te veel kans is op ongevallen door de storm, sluit de Antwerpse kleuterschool de Vlinderboom, dat in het Te Boelaerpark ligt, vandaag de deuren.

Nog de hele donderdagvoormiddag zal het aardig stormen. "We verwachten de zwaarste rukwinden in het westen van het land en in de provincies die grenzen aan Nederland en Duitsland", klinkt het bij het KMI.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren