Tagtik

Stormloop naar Belgische voedselbanken

In 2017 klopte een recordaantal mensen aan bij de Voedselbank. In 2017 gingen 157.151 mensen er een gratis voedselpakket halen. Dit trieste record is meteen de grootste stijging sinds de oprichting van de Belgische Voedselbanken dertig jaar geleden.

Tegenover 2016 moest de Voedselbank in 2017 maar liefst 13.864 extra mensen voorzien van een voedselpakket. Deze cijfers staan te lezen op de site van de Belgische Voedselbanken.

Steeds meer mensen moeten noodgedwongen beroep doen op de Voedselbank om zich te voeden. Deze evolutie loopt hand in hand met het aantal leefloners bij het OCMW dat ook fors steeg.

Het doelpubliek van de Voedselbank is heel divers. Zo komen personen met een klein pensioen, werklozen, alleenstaande ouders, maar ook steeds meer jongeren beroep doen op een gratis voedselpakket.

Het eten dat uitgedeeld wordt, is afkomstig van gezinnen die giften doen of wordt aangekocht dankzij het Europees fonds voor hulp aan minstbedeelden (FEAD). Ook engageren verschillende winkels en supermarkten zich ertoe om voedsel te schenken.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Ilustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren