Tagtik

Straffe uitspraak van Vanhaezebrouck

De hand van Hein Vanhaezebrouck was al duidelijk te zien in de twee recente wedstrijden van Anderlecht, tegen KV Mechelen en PSG. Plots stijgen de verwachtingen voor paars-wit en verwachten analisten een remonte in het klassement.

Toch zal dat niet eenvoudig blijken, want de Belgische competitie is nu eenmaal de moeilijkste competitie in Europa, zo vindt toch de kersverse trainer van Anderlecht. "In België zie je bijna nooit een topploeg die wint tegen een staartploeg met 4-0. Hier is er geen enkele gemakkelijke wedstrijd", aldus Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad.

De druk op de trainers is enorm hoog, zo vindt de ex-trainer van de Buffalo's: dit seizoen werd alleen in de Griekse en Turkse competitie al evenveel van trainer gewisseld als in de Belgische Jupiler Pro League. Bovendien hebben de clubs geen voldoende financiële middelen om spelers te halen die er echt bovenuit steken en die in elke wedstrijd het verschil kunnen maken: "De kleintjes doen het hier beter omdat de groten niet zo sterk zijn. In Duitsland is het hoogst uitzonderlijk om Bayern te kloppen. Hier heb je elke week wel zo’n surprise dat een staartploeg een G5-team verslaat", aldus Vanhaezebrouck.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren