Tagtik

Strafrechtelijk onderzoek naar Tom Meeuws

Het Antwerpse gerecht is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar Tom Meeuws, de voorzitter van de Antwerpse afdeling van sp.a. Hij wordt ervan verdacht van geknoei met facturen aan de Roma tussen 2013 en 2015 in zijn vorige job, als directeur bij De Lijn in Antwerpen. Het onderzoek was al in februari gestart.

"In zijn uitspraken die hij eerder dit jaar aan de pers deed, zijn nieuwe elementen naar boven gekomen. En we zijn verplicht om die te laten onderzoeken", zo meldde Tom Van de Vreken, woordvoerder van de openbaarvervoersmaatschappij, bij VTM Nieuws.

Als directeur van De Lijn splitste hij de kosten voor een groot feest bij de opening van de Reuzenpijp van de Antwerpse premetro uiteen in verschillende facturen. Zo moest hij voor die uitgaven niet de toestemming krijgen van de Raad van Bestuur.

Dinsdag maakte de sp.a bekend dat niet Tom Meeuws, maar wel Jinnih Beels de lijsttrekker wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor Beels is het onderzoek geen reden om hem van de lijst te halen.

(Fausto by Tagtik/Source: VTM, De Morgen/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren