Tagtik

Strijden Lukaku, Kane en Cavani om de prijzen?

Wie kroont zich tot topschutter op dit WK voetbal? Alvast niet Cristiano Ronaldo, die de netten in Rusland tot viermaal toe liet trillen. Hij moest immers noodgedwongen een retourticketje Madeira boeken na verlies tegen Uruguay.

Wie bij de Uruguayanen wel nog aanspraak maakt op de topschutterstitel, is de hardwerkende Edinson Cavani. Hij scoorde al driemaal op dit wereldkampioenschap en kan zijn doelpuntensaldo in de kwartfinale nog opkrikken. Al kan de blessure die hij tegen Portugal opliep nog roet in het eten strooien. Vrijdag neemt Uruguay het op tegen Frankrijk, met het nog altijd maar 19-jarige toptalent Kylian Mbappé in de rangen, die al drie belangrijke goals maakte op dit WK.

En wat te denken van thuisland Rusland dat doodleuk Spanje naar huis stuurde? Met Denis Tsjerysjev (3 goals) en Artem Dzjoeba (3 goals) aan het kanon scoren de Russen verrassend goed voor hun thuispubliek.

Premier League-sensatie Harry Kane, 30 goals in 37 wedstrijden afgelopen seizoen, prijkt momenteel met vijf doelpunten op dit WK alleen bovenin de topschuttersstand. Kane en co krijgen dinsdagavond met Colombia een sluwe tegenstander tegenover zich, terwijl Romelu Lukaku maandagavond tegen Japan kan doen waarvoor hij in de spits staat bij de Rode Duivels: doelpunten maken!

1. Harry Kane (Eng) 5 goals
2. Romelu Lukaku (Bel) 4 goals
2. Cristiano Ronaldo (Por) 4 goals
4. Denis Tsjerysjev (Rus) 3 goals
4. Diego Costa (Spa) 3 goals
4. Kylian Mbappé (Fra) 3 goals
4. Edinson Cavani (Uru) 3 goals
4. Artem Dzjoeba (Rus) 3 goals

Lukaku, Kane of Cavani? Niet enkel de strijd om de wereldbeker is dit jaar onvoorspelbaar, maar ook de verkiezing van de beste goaltjesdief brengt heel wat spanning met zich mee.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren