Tagtik

Studente shockeert: "Ik ben Maddie McCann"

Een Engelse studente had vandaag beter twee keer nagedacht voor ze een flauwe grap uithaalde op sociale media. Harriet Brookes deed haar vriendinnen in een Twitterpost geloven dat ze Maddie McCann was, de in 2007 verdwenen kleuter. Haar post ging algauw viraal en werd razendsnel gedeeld op sociale media.

Het meisje staafde haar stelling door te wijzen op een bruin vlekje dat zowel zij als de verdwenen Maddie bezitten in hun ogen en op hun benen. Via Twitter verspreidde de discussie tussen de studente uit Manchester en haar vriendinnen zich vliegensvlug over de wereld. "Ik ben Maddie McCann en ik weet niet wat ik nu moet doen", schreef de jongedame.

De bewuste studente gaf bij de Britse krant The Daily Mail meer uitleg over haar slechte grap. "Ik kreeg het idee om me te vergelijken met Maddie toen ik oude foto's van mezelf zag. Ze deden me aan iemand denken, alleen wist ik niet meteen aan wie. Plots schoot het me te binnen: Maddie McCann. Toen ik de beschrijving van het verdwenen meisje op internet las, merkte ik dat ik net zoals zij die bruine vlekjes heb. Vervolgens besliste ik om mijn vriendinnen voor de gek te houden. Ze waren echter meteen overtuigd van mijn verhaal en geloofden dat ik wel degelijk Maddie McCann zou zijn. Daardoor deelde mijn vriendin Lizzie de foto's en de post meteen. Ik was er niet goed van toen ik zag dat de foto viraal ging!"

(FvE and Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren