Tagtik

Studio 100 stapt naar de rechter

Studio 100 daagt dan toch Greenpeace voor de rechter voor het gebruik van een rokende Maya de Bij in een campagnefilmpje. Greenpeace klaagt in het filmpje aan dat Studio 100 ongezonde voedingsproducten, zoals Samsonworst of andere charcuterie, op de markt brengt.

"We hebben eerst de vriendelijke weg geprobeerd, maar er beweegt niks, en daarom gaan we verder", zegt Studio 100-CEO Hans Bourlon aan VRT NWS. Studio 100 liet het filmpje onder meer verdwijnen van YouTube, maar via andere sociale media kan het bedrijf schade ondervinden.

"Het spreekt voor zich dat Studio 100 niet kan tolereren dat zijn figuren op enige wijze misbruikt worden of in verband wordt gebracht met tabaksproducten", aldus Studio 100 in een persbericht.

"We gaan in kort geding eisen dat Greenpeace meteen stopt met die campagne waarin dat beeld te zien is, dat men die bewegende beelden én foto's overal verwijdert en dat Greenpeace zich excuseert voor deze érg exuberante actie", aldus Bourlon die niet uitsluit dat Studio 100 later nog juridische actie onderneemt voor de geleden imagoschade.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren