Tagtik

Stuk wielererfgoed verdwijnt voorgoed

Het vertrouwde "Rodania" dat meermaals door de geluidsinstallatie van een bedrukte wagen galmt, doet de Vlaamse wielerliefhebber verlangen naar zijn helden op de stalen ros. De wielerfan weet het dan zeker: zijn idolen zijn in aantocht. Net zoals het tikkende geluid van een metronoom de hond van Pavlov doet verlangen naar een mals stukje vlees, zorgde de "Rodania" voor een collectief gevoel van opwinding bij de Vlaamse wielerfans.

"Rodaniaaaa ta ta ta taaaaa!" zal echter vanaf vandaag niet meer te horen zijn tijdens wielerwedstrijden. Het wereldberoemde deuntje wordt voorgoed opgeborgen. Het Belgische uurwerkmerk met Zwitserse roots heeft immers beslist om de legendarische pilootwagen met het Rodaniadeuntje uit koers te halen. De Rodaniawagen verspreidde het deuntje meer dan zestig jaar op de Belgische wegen. Het deuntje werd in 1954 bedacht door Manfred Aebi, toen de sterke man achter Rodania.

"Rodania heeft een moeilijke periode achter de rug. We zijn nu bezig om ons te herpositioneren op de markt. We gaan ons richten op de traditionele kwaliteitshorloges, niet meer op de sporthorloges, want daar is de concurrentie moordend", verklaart CEO William Longueville van Montebi, waartoe Rodania behoort, de koerswijziging.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren