Tagtik

Tabaksgigant maakt reclame ... om te stoppen!

Staat de wereld op haar kop in 2018? Op het eerste zicht lijkt het zo te zijn aangezien Philip Morris, producent van onder meer de Marlboro-sigaretten, zijn klanten wil aanzetten om te stoppen met roken.

Natuurlijk blijft het niet bij goede voornemens alleen, Morris wil zijn klanten uiteraard graag zien overschakelen op zijn eigen e-sigaret. In België rookt zo'n 23 % van de bevolking, het EU-gemiddelde bedraagt 24 %. Deze cijfers dalen steeds meer, waardoor Philip Morris graag alternatieven voorstelt om mensen opnieuw aan het roken te krijgen. Zo maakt hij in verschillende Britse kranten reclame voor de iQOS, de I quit ordinary smoking. Bij deze e-sigaret wordt de nicotine niet opgelost in een vloeistof, maar wel opgewarmd, ook kan je de dosis nicotine niet verlagen, wat bij andere e-sigaretten wel mogelijk is.

Kom op tegen Kanker is volledig tegen deze iQOS en wil dan ook dat deze niet verkocht zal worden in België. Daarom schreef het reeds een open brief aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block omtrent het feit dat deze e-sigaretten erop gericht zijn om de verslaving van de rokers in stand te houden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren