Tagtik

"Te koop: Chelsea Football Club"

Volgens de Britse kwaliteitskrant The Sunday Times heeft Roman Abramovitsj contact opgenomen met The Raine Group, een Amerikaanse investeringsbank, om Chelsea te koop te zetten. Dezelfde bank trad onlangs op als tussenpersoon voor de verkoop van aandelen van Manchester City in China.

De Russische miljardair hoopt de club uit Stamford Bridge te kunnen verkopen voor 2 miljard pond. In 2003 kocht hij de club voor 140 miljoen pond. De investeringsbank moet investeerders zien te vinden in China, de VS of het Midden-Oosten.

Officieel ontkent het bestuur van Chelsea de geruchten. Het wijst erop dat het eerder dit jaar al een bod van 2 miljard euro weigerde van Jim Ratcliffe, de rijkste man van Engeland.

Volgens The Sunday Times legde Abramovitsj echter dat bod naast zich omdat hij het te laag achtte. De Rus lijkt steeds meer geneigd om zijn activa uit Groot-Brittannië weg te halen. Zijn eerdere problemen om een visum te krijgen en de gespannen relaties tussen het VK en Rusland zijn daar wellicht niet vreemd aan.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren