Tagtik

"Terpstra nu ook favoriet voor Roubaix"

Na een magistrale solo won de Nederlander Niki Terpstra (33) de Ronde van Vlaanderen. Dat maakt hem volgens de Nederlandse ex-wielertopper Hennie Kuiper tot één van de topfavorieten voor Parijs-Roubaix. Kuiper won Vlaanderens mooiste in 1981 en kasseiklassieker Parijs-Roubaix in 1983.

"Komende zondag kan hij voor de tweede maal winnen in Roubaix hoor. Hij is er sterk genoeg voor. Het is alleen afwachten wat ze bij QuickStep gaan doen. Er is een aantal renners dat zich de afgelopen periode voor hem heeft weggecijferd. Philippe Gilbert bijvoorbeeld. Die wil misschien wel zijn kans pakken, al vraag ik me af of hij Parijs-Roubaix aankan. Dat is iemand die natuurlijk in de Waalse klassiekers dominant is en hij heeft vorig jaar met de winst en verschillende podiumplaatsen laten zien dat Vlaanderen hem ook ligt", evalueert Kuiper in De Telegraaf.

Hij duidt Terpstra dan ook met stip aan als grote favoriet voor komende zondag. "Het is een gegeven dat renners die in Roubaix excelleren ook in Vlaanderen kunnen meespelen voor de prijzen, maar andersom is dat niet zo evident. Niki is voor mij in Roubaix de grote favoriet."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Telegraaf/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren