Tagtik

Terroristen 22/03 kochten benodigdheden in Brusselse doe-het-zelf-zaak

Speurders van de federale gerechtelijke politie hebben maandagochtend huiszoekingen uitgevoerd op acht adressen in Brussel, Schaarbeek, Anderlecht en Jette. De huiszoekingen kaderden in het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel.

Er werd onder meer een huiszoeking uitgevoerd in een doe-het-zelfzaak aan de Stalingradlaan bij het Zuidstation in Brussel.

De speurders in het onderzoek rond de aanslagen van 22 maart, proberen te achterhalen waar de daders van de aanslagen het materiaal gekocht hebben waarmee de bommen werden gefabriceerd.

Woensdag raakt bekend dat het gerecht de uitbater Ali T. en zijn broer Brahim T. van de doe-het-zelf-zaak heeft opgepakt omdat de terroristen van 22 maart in hun winkel de grondstoffen voor hun bommen hebben gekocht. Uitbater Brahim T. legde gedeeltelijke bekentenissen af. Terrorist Osama Krayem, de man die in laatste instantie besliste om zich niet op te blazen in metrostation Maelbeek, kocht TATP-houdende producten in Midi Brico, een doe-het-zelfzaak in de buurt van het Brusselse Zuidstation.

Beelden van bewakingscamera's brachten de speurders tot bij de doe-het-zelf-zaak. Het Laatste Nieuws schrijft dat de uitbater van de Midi Brico, Ali T., in 2013 al werd veroordeeld voor het rekruteren van kandidaten voor de jihad. Na verhoor werd de uitbater dinsdag opnieuw vrijgelaten, zijn broer Brahim blijft aangehouden.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren