Tagtik

Thailand wil af van imago sekstoerisme

Na een rake opmerking van de Gambiaanse minister voor Toerisme en Cultuur Hamat Bah, is de maat vol voor Thailand: het wil af van de reputatie als plek voor sekstoerisme.

De Gambiaanse minister zei in januari dat Thailand een seksbestemming is. "Wij (Gambia, red.) zijn geen seksbestemming. Als je een seksbestemming wil, ga naar Thailand", klonk het toen. Deze opvallende uitspraak komt nu opnieuw bovendrijven omdat een bekende reiswebsite er aandacht aan schonk. De Thaise premier Prayut Chan-o-cha reageerde dinsdag enorm geprikkeld, maar strijdvaardig op deze uitspraak. "We moeten toegeven dat deze reputatie al een tijdje van kracht is. Er zijn nog altijd mensen die dit beroep (van sekswerker, red.) uitoefenen. Alle partijen moeten dit probleem aanpakken. We moeten het besef versterken dat dit beroep niet goed is. Doe het niet", waarschuwt de Thaise premier. "Vroeger bestond dit imago maar nu heeft de Thaise toeristische sector zich meer geconcentreerd op culturele aspecten. De kwaliteit van de industrie is verbeterd", staat de Thaise minister van Cultuur, Veera Rojpojchanarat hem bij.

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken pikt de uitspraak van de Gambiaanse minister niet en stuurt daarom een schrijven naar de Thaise ambassade in Senegal, die jurisdictie heeft in Gambia.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren