Tagtik

Tom Lenaerts reageert op zaak Bart De Pauw

Een tiental dagen geleden werd de samenwerking tussen de VRT en Bart De Pauw stopgezet na verschillende klachten van grensoverschrijdend gedrag door de presentator. Sindsdien regent het getuigenissen over het grensoverschrijdende gedrag van Bart De Pauw.

Tom Lenaerts werd bij het Vlaamse televisiepubliek wereldberoemd door onder meer 'Schalkse Ruiters'. In dit ludieke programma bracht hij samen met zijn maatje Bart De Pauw van 1996 tot 1998 heel Vlaanderen tot tranen toe aan het lachen. Tom Lenaerts is al 25 jaar bevriend met De Pauw en is dan ook enorm verbaasd over de hetze die de afgelopen twee weken ontstond.

"Van de Bart die ik al zo lang ken, kan ik mij moeilijk inbeelden dat hij andere mensen opzettelijk zou willen kwetsen. Bart De Pauw en ik kennen elkaar meer dan vijfentwintig jaar en we zijn al even lang goede vrienden. Tegelijk besef ik dat de VRT niet het bedrijf is om zulke ingrijpende beslissingen licht of op basis van geruchten te nemen. Daarom hoop ik vandaag in de eerste plaats dat de mist boven deze verhitte situatie optrekt", reageert Tom Lenaerts schriftelijk in Story.

Lenaerts benadrukt nog dat alle partijen er baat bij hebben dat de zaak zo sereen mogelijk behandeld wordt. "Als vriend van Bart leef ik mee met de situatie waarin zijn gezin momenteel zit. Daarmee wil ik niets afdingen op de pijn die mensen ervaren in situaties waar bepaalde grensen werden overschreden, of op hun recht om daar in een veilig klimaat over te spreken", besluit de Belgische televisiemaker.

(Skwadra by Tagtik/Source: Story/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren