Tagtik

Topclubs in de rij voor Courtois

Kepa Arrizabalaga heeft zijn contract bij Athletic Bilbao verlengd. Deze winter vloeide al heel wat inkt in de Spaanse sportpers over de interesse van Real Madrid in de 23-jarige keeper van de Basken die te koop was voor 20 miljoen euro. Nu hij heeft gekozen om in het San Mamés te blijven, blijft de Koninklijke de markt afspeuren naar een topkeeper. Daarbij vallen de namen van Jan Oblak (Atlético Madrid), David De Gea (Manchester United) en... Thibaut Courtois (Chelsea).

De Rode Duivel heeft nog altijd zijn handtekening niet gezet onder een contractverlenging bij Chelsea dat van hem naar verluidt de best betaalde doelman ter wereld zou maken. Omdat zijn kinderen en zijn ex-vriendin in Madrid wonen, ziet Courtois een terugkeer naar Spanje wel zitten.

Naast Real en Chelsea springt ook PSG in de dans: als de Parijse club haar droom om ooit de Champions League te winnen wil waarmaken, zal het een betere doelman in huis moeten halen dan Kevin Trapp of Alphonse Aréola. Het is dan wel afwachten of de Parijzenaars kunnen blijven handelen binnen de regels voor de financiële fair play van de UEFA.

Courtois zit dus in een luxepositie, maar moet ook opletten dat het geflirt met Real en/of PSG zijn lucratief contractvoorstel bij Chelsea niet op het spel zet.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren