Tagtik

Totale sneeuwchaos: >400 km file, 4 uur aanschuiven op Brusselse Ring

Vrijdagnamiddag heeft de aanvriezende regen in combinatie met de sneeuw en vriestemperaturen voor een spiegelgladde weg gezorgd. De avondspits verloopt vrijdag dan ook ontzettend moeizaam.

De Brusselse Ring is zwaar getroffen door de winterse omstandigheden. Wie er op de Brusselse binnenring staat, komt de monsterfile van wel vier uur tussen Huizingen en Waterloo tegen. Op de buitenring is er wel drie uur vertraging tussen Eigenbrakel en Vorst. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Inmiddels staat er al meer dan 400 kilometer file.

Bestuurders worden door dynamische borden al de hele vrijdag op gevaar van ijzelvorming gewezen. Ook wordt opgeroepen om heel voorzichtig te rijden. De strooidiensten hebben er al een drukke dag op zitten. Zo reden ze al vier keer uit in Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeentelijke strooidiensten doen al het mogelijke om de Belgische wegen veilig te houden. Het winterteam van het Vlaams Verkeerscentrum (met onder meer de federale politie en het Agentschap Wegen en Verkeer) zal de verkeers- en weerssituatie nog de hele avond en nacht van nabij opvolgen.

"Ook komende nacht zullen er nog sneeuwbuien vallen. Daarna zal het opklaren. Maar omdat het gaat vriezen, kunnen de wegen er vrijdagnacht en vooral zaterdagochtend gevaarlijk glad bij liggen. Het is dus aangeraden om je rijstijl aan te passen. Of beter nog: maak geen verplaatsingen als die niet dringend nodig zijn", waarschuwen het KMI en de federale politie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren