Tagtik

Traiteur mag nog geen schoolmaaltijden leveren

Minister van Landbouw Ducarme heeft beslist dat Esthio, de cateraar die te maken kreeg met een salmonellabesmetting waarbij zo'n 400 kinderen ziek raakten, dan toch nog geen schoolmaaltijden mag leveren.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) had daar eerder wel toestemming voor gegeven, maar minister Ducarme wil nog meer onderzoek en stuurde daarom een mail naar het cateringbedrijf. Dat was bezig om de eerste leveringen klaar te maken na het uitbreken van de salmonellabesmetting.

"Om kwart voor zeven gisterenavond, net voor we de productie opnieuw wilden aanvatten, kregen we een e-mail van de minister. Dit is voor ons onaanvaardbaar", vertelt Brecht Vervaeck, zaakvoerder van Esthio, donderdagochtend ontgoocheld en onthutst bij Radio 2.

"We hebben alles op alles gezet, samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om aan alle voorwaarden te voldoen. Zelfs mijn klanten hebben dagenlang alles gereinigd en externe firma's laten komen, zodat alles proper zou zijn," aldus de zaakvoerder nog.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren