Tagtik

Triomf voor Bart De Wever

De raad van bestuur van de Europese Investeringsbank heeft een lening van 1 miljard euro voor de bouw van de Oosterweelverbinding in Antwerpen goedgekeurd. Dat kon Bart De Wever donderdagmiddag bekendmaken op Twitter. Een officieel bericht van de Europese Investeringsbank wordt later op de dag verwacht.

"De Europese Investeringsbank maakt 1 miljard euro vrij voor Oosterweel", zo luidde de trotse tweet van de burgemeester van Antwerpen. "Antwerpen komt uit de ban van de Ring. Fantastische erkenning voor wat samen met de overkapping, het grootste mobiliteits- en leefbaarheidsproject van deze eeuw wordt," zo ging De Wever voort, waarna hij ook nog Johan Van Overtveldt en Ben Weyts bedankte.

"Het gaat om een belangrijk aandeel in de lening van 3,6 miljard euro die Vlaanderen geeft aan de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM)", zo kon Vlaams minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein alvast melden. Die lening zal gespreid over 35 jaar worden terugbetaald uit de inkomsten uit de tolheffingen... dus betaald door de weggebruiker.

De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond met nieuwe tunnels en sleuven.

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter, GvA/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren