Tagtik

Truckchauffeur plooit: "Ze was bloedmooi"

Een 49-jarige Litouwse truckchauffeur moest zich donderdagochtend komen verantwoorden in de rechtbank van Gent omdat hij begin dit jaar probeerde om een vluchtelinge over de grens naar Engeland te smokkelen. De vrachtwagenchauffeur ging in op het verzoek, maar deed dat niet uit idealisme of om geld te verdienen, zegt hij.

"De vrouw stapte op mij af op de parking van de E17 in Gentbrugge. Of ik haar niet mee kon nemen naar Engeland, vroeg ze. Ze was bloedmooi. In een impulsieve bui heb ik toegezegd. En misschien wilde ze wel intieme contacten met mij in ruil voor de smokkel. Het was zo dom. Vrouwen zijn niet goed voor mij. Ik had dat beter niet gedaan", bekent de 49-jarige Litouwer in de Gentse rechtbank. Nog voor hij het kanaal kon oversteken, werd de vluchtelinge ontdekt in een kleine laadruimte.

Het gerecht hecht echter weinig belang aan de verklaringen van de beklaagde. Hij zou namelijk deel uitmaken van een smokkelnetwerk. Zo zou de Litouwer de laatste schakel richting Engeland geweest zijn. Hij riskeert dan ook een celstraf van drie jaar en een geldboete van 3.000 euro.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren