Tagtik

Trump dropt recordaantal bommen in Afghanistan

Volgens de laatste officiële cijfers heeft de Amerikaanse luchtmacht in september het hoogste aantal bommen en andere munitie op Islamistische groeperingen in Afghanistan laten vallen sinds 2012. De Amerikaanse luchtmacht liet in totaal 751 munitiestukken op stellingen van de Taliban en Islamitische Staat (IS) vallen, de helft meer dan in de maand augustus.

President Trump kiest voor een meer proactieve strategie tegen de extremistische groepen en dit zorgt voor een verhoging van het aantal bombardementen.
Er werden zes bijkomende straaljagers gestationeerd op de grootste Amerikaanse basis in Bagram, nabij de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Ook mochten de zware bommenwerpers meer missies vliegen.

Deze verhoging van het aantal luchtaanvallen heeft het aantal burgerdoden doen toenemen met 47 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van dit jaar. Volgens de Verenigde Naties gaat het om 232 dode of gewonde Afghaanse burgers, waarvan 85 sterfgevallen al zeker aan Amerikaanse luchtaanvallen en 114 aan Afghaanse luchtaanvallen te wijten zijn.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren