Tagtik

Trump: "Geweldige relatie met Duitsland"

Amerikaans president Donald Trump zag er niet erg blij uit toen hij dinsdag aankwam in Brussel voor de NAVO-top die woensdag en donderdag plaatsvindt in Brussel.

In aanloop naar de top haalde hij uit naar Duitsland: hij verweet de Duitsers dat ze te weinig bijdragen tot de NAVO en dat Amerikanen moeten bijdragen tot hun defensie, maar dat Duitsland ondertussen wel samenwerkt met de Russen voor de levering van gas. Hij verklaarde dat Duitsland 'onder de controle' stond van Rusland.

Woensdag had Trump een persoonlijk gesprek met bondskanselier Angela Merkel. "We hebben een geweldige relatie met Duitsland", zo sprak Trump verzoenende woorden. De Amerikaanse president verklaarde dat hij een 'geweldige bespreking' had met Merkel en dat ze het hadden gehad over militaire uitgaven en handel.

"Duitsland doet veel voor de Navo", zo sprak Merkel de pers toe. "Duitsland is de op een na grootste troepenleverancier, het grootste deel van onze militaire capaciteit staat ten dienste van de Navo en we zijn nog altijd sterk betrokken in Afghanistan. Daarmee verdedigen we ook de belangen van de VS."

(Fausto by Tagtik/Source: NYT, Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren