Tagtik

Trump haalt zwaar uit naar voormalig CIA-directeur Brennan

Amerikaans president Donald Trump heeft uitgehaald naar voormalige CIA-directeur John Brennan. "Ik denk dat Brennan een erg slechte kerel is en als je het bekijkt, er is veel gebeurd onder zijn hoede. Ik denk dat hij een erg slecht persoon is", aldus Trump.

Brennan was directeur bij de inlichtingendienst tussen 2013 en 2017, toen Barack Obama president was. Maandag had Brennan via Twitter zwaar uitgehaald naar Trump over diens ontmoeting in Helsinki met de Russische president Vladimir Poetin.

"De persconferentie van Donald Trump in Helsinki overschrijdt de drempel van 'zware misdaden en overtredingen'. Het was niets minder dan verraad. Niet alleen waren Trumps opmerkingen imbeciel, hij zat volledig in de zak van Poetin. Republikeinse patriotten: waar zijn jullie???", liet Brennan weten in een tweet.

Trump had tijdens de persconferentie na zijn ontmoeting met Poetin gezegd dat hij geen reden ziet waarom Rusland verantwoordelijk zou zijn voor de beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Dit ondanks het feit dat de Amerikaanse inlichtingendiensten daar wel aanwijzingen toe hebben. Na felle kritiek kwam president Trump al terug op zijn woorden. De president liet weten zich verkeerd uitgedrukt te hebben.

Hij zei over die inmenging van Rusland "Ik zie niet in waarom het Rusland zou zijn", terwijl hij eigenlijk "Ik zie niet in waarom het Rusland niet zou zijn" bedoelde, Aldus Trump gisteren. Vervolgens sprak hij de zijn steun uit voor de Amerikaans inlichtingendiensten uit.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren