Tagtik

Trump roept democraten op tot medewerking

Donald Trump bereikte vandaag een mijlpaal in zijn presidentschap. Voor het eerst mocht hij de State of the Union voordragen aan de leden van het Amerikaanse Congres.

In zijn beleidsverklaring riep de 45e president van de Verenigde Staten de democraten op om mee te werken aan nieuwe immigratiewetten en aan een groot investeringsplan voor infrastructuur. Terwijl Trump gematigd en verzoenend zijn State of the Union opende, leek het steeds meer of de president dit moment wou gebruiken om de democraten een veeg uit de pan te geven en om zijn immigratiepolitiek op te dringen.

Over het grote aantal moorden zei Trump het volgende: "Veel van die bendeleden hebben gebruik gemaakt van de gaten in onze wetgeving om ons land binnen te komen als niet begeleide minderjarige buitenlanders", waarmee hij de criminaliteit wou verklaren met de immigratiepolitiek.

"Onder het huidige disfunctionele systeem kan één enkele migrant een bijna onbeperkt aantal van verre verwanten het land binnen brengen. Met ons plan beperken we ons tot het kerngezin", zei Trump, die steeds vaker onderbroken werd door boegeroep.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren