Tagtik

Trump zwijgt over wapens

De 19-jarige Nikolas Cruz, een voormalige leerling van de school, richtte woensdag met een automatisch wapen een waar bloedbad aan in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, in de Amerikaanse staat Florida. 17 mensen stierven bij wat al de 18e schietpartij van dit jaar in een Amerikaanse school is.

Alweer gaan stemmen op om iets te veranderen aan de wapenwetten die gelden in de Verenigde Staten, maar in een toespraak die Amerikaans president Donald Trump hield over de schietpartij, had hij het alvast niet over wapens.

In plaats van de schuld te leggen bij de grote beschikbaarheid van wapens in de VS had hij het over de mentale gezondheid van de dader.

"Wij zijn één grote Amerikaanse familie, uw pijn is onze pijn", zo sprak de Amerikaanse president vooral de nabestaanden van de slachtoffers toe. "Vandaag rouwen we voor iedereen die zijn leven verloor, en we helpen elkaar bij het verdriet. Geen enkele leerling of leerkracht zou zich onveilig moeten voelen op een Amerikaanse school."

Trump is van plan om Parkland te gaan bezoeken.

(Fausto by Tagtik/Source: Standaard, NYT/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren