Tagtik

Twee arrestaties voor moord Oudenburg

Maandagmiddag is in een woning in het West-Vlaamse Oudenburg het lichaam aangetroffen van een 47-jarige vrouw. De kinderen van de vrouw, 12, 15 en 17 jaar oud werden vastgebonden aangetroffen op de bovenverdieping. De vermoedelijke dader van de moord is een ex-partner van de vrouw. Die wou wraak nadat de relatie op de klippen liep omdat het niet klikte tussen hem en de drie kinderen.

De verdachte, ooit bekroond tot Beste Clown van de Benelux, verschanste zich na de moord op het dak van een flatgebouw in Bredene. Na meer dan vijf uur op het dak en nadat hij de politiediensten voortdurend had uitgedaagd, kon hij worden ingerekend.

Zijn kompaan, met wie hij zondagnacht het huis van zijn ex-partner was binnengedrongen, vluchtte na de gruwelijke feiten naar Gent. De man, ook bekend van onder meer Belgium's Got Talent waarin hij optrad als jodelaar, reageerde aanvankelijk op de sociale media op het nieuws over de moord en de jacht van de politie op de dader. Later werd hij eveneens opgepakt door de politie.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT, HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren