Tagtik

Twintig huiszoekingen naar wapens

Vandaag werden masaal huiszoekingen gehouden op verschillende locaties in het hele land. Op zo'n twintigtal locaties viel de politie deze voormiddag binnen. De huiszoekingen gebeurden in het kader van een onderzoek naar illegaal wapenbezit. Dat meldt het federaal parket, dat wenst te benadrukken dat er geen link is met terrorisme.

De huiszoekingen vonden plaats bij mensen die ervan verdacht worden wapens te hebben gekocht op het internet. Het is illegaal om onklaar gemaakte wapens te laten invoeren vanuit het buitenland en dat is in deze zaak wel het geval. Deze wapens die niet meer kunnen schieten en onklaar gemaakt zijn, bijvoorbeeld door een gat te boren in de loop of door er lood in te gieten, werden vanuit Slowakije ingevoerd.

"Uit onderzoek blijkt dat deze wapens heel gemakkelijk opieuw functioneel kunnen gemaakt worden. Het is weinig waarschijnlijk dat men al die moeite gaat doen om een wapen te kopen dat niet schietensklaar is", geeft politiewoordvoerder Eric Van Der Sypt meer uitleg bij de nieuwsredactie van VTM. De wapens zouden dus heel gemakkelijk opnieuw gebruiksklaar kunnen gemaakt worden en voor criminele feiten gebruikt kunnen worden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren