Tagtik

UCI wil niet dat Armstrong naar de Ronde komt

David Lappartient, de voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI, heeft van de strijd tegen doping een van zijn prioriteiten gemaakt. In de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung pleit hij ervoor om oud-wielrenners die voor 2011 positief werden bevonden, volledig uit het wielrennen te bannen.

Toch zijn er nog uitzonderingen: ex-wielrenners die levenslang moeten worden geweerd uit alles wat te maken heeft met wielrennen. Zoals Lance Armstrong.

Lappartient heeft zelf een brief geschreven naar de Amerikaan: "Ik heb Armstrong een brief geschreven om er zeker van te zijn dat hij niet komt opdagen tijdens de Ronde van Vlaanderen zelf of de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen", aldus Lappartient.

Hij vindt het geen goed idee dat Wouter Vandenhoute Armstrong heeft uitgenodigd: "Ik heb organisator Wouter Vandenhaute mijn mening gegeven in een intens gesprek. Maar Armstrong is een vrij man en ik kan hem niet verbieden om een lezing te geven in een Belgische universiteit, de vrijdag voor de Ronde."

(Fausto by Tagtik/Source: Sporza/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren